Hva er Buggdans?

Postet av Molde Swing- og Rockeklubb den 12. Sep 2022

Bugg

Hva er bugg? Bugg, ofte kalt svensk bugg dans, tilhører swingdansen og er opprinnelig en svensk pardans som danses til musikk i firefjerdedelstakt, ofte i et raskt tempo. Dansen følger visse grunnleggende regler, men er hovedsakelig improvisert.

 Bugg skiller seg fra mange andre pardanser ved at de dansende ikke holder om hverandre. I bugg holdes det hender i grep som byttes ofte. I dansen ledes kvinnen av mannen, og paret benytter seg av de enkle grunntrinnene, grunnfigurene og ulike bevegelser i variert tempo. 

Vanligvis danses bugg til dansebandmusikk, men dansen kan også fint danses til annen populærmusikk. I tillegg til å være en populær sosial dans, er bugg også en populær konkurransedans, spesielt i Sverige.

 Bugg er en sosial dans, og på et buggkurs vil du møte og bli kjent med andre danseglade mennesker. I tillegg er bugg en pardans, og dermed en flott aktivitet å gjøre med en partner man er glad i. Dessuten regnes bugg som en relativt enkel dans å lære seg, og er en av de swingformene som de flest har nytte av i sosiale sammenhenger. På grunn av tempoet er bugg også en fin måte å få beveget kroppen på.

Lær å svinge deg på dansegulvet! 

link til bugg på youtube

Vi danser bugg på gamle kulturhuset hver søndag fra kl.19 – 21.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.