West Coast Swing i Molde Swing- og Rockeklubb


Vi arrangerer kurs, både nybegynner, videregående, og oppfølgings-kurs. Følg med på Kursplanen.

Vi samler oss og drar også på kurs, og andre West Coast helge-arrangementer, rundt om i landet.

Og vi har "sosialdans" torsdager, hvor vi danser og koser oss, og av og til kjører små instruksjonsbolker.


Har du spørsmål, kan du ta kontakt på klubbens mailadresse moldeswing@hotmail.com.
Det finnes også en Facebook-gruppe for WCS i Molde: https://www.facebook.com/groups/119038214950085/


Velkommen – både med og uten partner!


Hva West Coast Swing er:

West Coast Swing er en pardans som stammer fra Lindy Hop. Den kan lett kjennes igjen ved sin særegne og karakteristiske elastiske stil, noe som er et resultat av føre- og følgeteknikken man bruker. I West Coast Swing danser man i hovedsak mot hverandre, og den beveger seg mer linjert, i forhold til annen swing som har mer roterende bevegelser.

West Coast Swing stammer helt tilbake fra 40-tallet, men har i motsetning til Lindy Hop's retro stil, utviklet seg etter musikken. Det vil alltid danses West Coast Swing til blues, selv om det i dag benyttes mye disco, r&b og hip hop.

En annen forskjell fra tradisjonell swing er måten man beveger seg på. Basic'en i West Coast Swing skal være myk (smooth) og elegant, selv når man danser til f. eks. Hip Hop. Man kan være funky, men uten å hoppe og sprette, da tar man bort dansesjangerens særegenhet.

West Coast Swing er elegant og tradisjonelt det ene øyeblikket, mens det i det neste øyeblikk kan være funky, frekt og lekent - alt avhenger av hvilke type musikk, og hvor fort det går.
Dette er en 'streetdans' under konstant utvikling, hvor det stadig kommer inn nye elementer fra andre dansestiler som Hip Hop, Break, Jazz, Ballett etc. Det finnes heller ingen annen dans hvor det er mer rom for å gjøre egne trinn og variasjoner, både for den som fører og den som følger. Det at West Coast Swing hele tiden utvikler seg, gjør dette til den mest moderne pardansen som finnes.

West Coast Swing går ikke like fort som tradisjonell swing, men er litt mer teknisk og utfordrende, og blir derfor av mange kalt "the dancers dance".
Men på tross av det, West Coast kan danses veldig enkelt med enkle turer og trinn, eller så avansert man vil med masse fancy trinnkombinasjoner! Og det beste av alt; om man gjør det ene eller andre, så kan man danse sammen, uansett nivå og alder!

Flørt, lek og ha det gøy! Velkommen til West Coast Swing!West Coast dansekveldene er i Gymsalen (2 etg, over festsalen) på Molde Videregående skole.  Grønne piler viser innganger, Lokale på rød pil,Tid: Hver torsdag.

kl 19:00-21:45
Gratis for medlemmer i klubben.
Kr 50 pr gang for ikkemedlemmer.

Styringsgruppa i WCS 2020:

  • Bjarte Koppen
  • Bente Flemsæterhaug
  • Laetitia Sabourin