Hva er Buggdans?

Postet av Molde Swing- og Rockeklubb den 12. Sep 2022

Bugg

Hva er bugg? Bugg, ofte kalt svensk bugg dans, tilhører swingdansen og er opprinnelig en svensk pardans som danses til musikk i firefjerdedelstakt, ofte i et raskt tempo. Dansen følger visse grunnleggende regler, men er hovedsakelig improvisert.

 Bugg skiller seg fra mange andre pardanser ved at de dansende ikke holder om hverandre. I bugg holdes det hender i grep som byttes ofte. I dansen ledes kvinnen av mannen, og paret benytter seg av de enkle grunntrinnene, grunnfigurene og ulike bevegelser i variert tempo. 

Vanligvis danses bugg til dansebandmusikk, men dansen kan også fint danses til annen populærmusikk. I tillegg til å være en populær sosial dans, er bugg også en populær konkurransedans, spesielt i Sverige.

 Bugg er en sosial dans, og på et buggkurs vil du møte og bli kjent med andre danseglade mennesker. I tillegg er bugg en pardans, og dermed en flott aktivitet å gjøre med en partner man er glad i. Dessuten regnes bugg som en relativt enkel dans å lære seg, og er en av de swingformene som de flest har nytte av i sosiale sammenhenger. På grunn av tempoet er bugg også en fin måte å få beveget kroppen på.

Lær å svinge deg på dansegulvet! 


Energisk og sjov: Bugg er en energisk og livlig dans, der tiltrækker folk, der elsker å ha det morro på dansegulvet. Dens hurtige tempo og dynamiske bevægelser gjør det til en festlig og underholdende dans.

  1. Musikalsk alsidighed: Ligesom West Coast Swing er Bugg allsidig, når det kommer til musik. Den kan danses til mange musikkformer, herunder pop, rock, swing og mere. Dette gør det til en tilgængelig dans for de som ønsker å danse til sin yndlingsmusik.
  2. Sociale dansemiljøer: Bugg er ofte danset i sociale miljøer, såsom danseklubber, arrangementer og fester. Det er en fantastisk måde at møde nye mennesker og å delta i et fællesskab av dansere.
  3. Forbindelse med partneren: Som med mange pardanseformer, fokuserer Bugg på forbindelsen mellem dansepartnere. Dette skaber ikke kun en fornemmelse af samhørighed, men det gir også mulighed for kreativitet og improvisation på dansegulvet.
  4. Udfordrende teknik: Bugg kan være enkelt men kan videreutvikles til å  involverer tekniske elementer og komplekse trinn, hvilket gjør det til en utfordrende dans å mestre. Dette tiltrækker dansere, som ønsker at forbedre deres dansefærdigheder og utfordre sig selv.
  5. Fitness og sundhed: Dans generelt er en fantastisk måde at få motion på, og Bugg er ingen undtagelse. Det kombinerer aerobic med musik og kan gi en god træning samtidig med å være morsom,.
  6. Kreativitet og selvudtryk: Bugg er ikke kun teknisk, men det gir også danserne mulighed for at udtrykke sig kreativt. Danserne kan tilpasse trinene og bevægelserne for at passe deres egen stil og personlighed.

Som med enhver dansform er det primære formål med Bugg at have det morsomt og nyte bevægelsen til musik. Det sociale element, sundhedsmæssige fordele og muligheden for selvudtryk gør Bugg til en attraktiv dans for mange.

link til bugg på youtube

Vi danser bugg på gamle kulturhuset hver søndag fra kl.19 – 21.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.